Loading...
Emma Vikström

NEW: Cover FX

04 november 2016 av Emma Vikström
EVENT, MAKEUPS, NEWS

coverfx

Hej på er! I onsdags var jag på ett event här i Stockholm med Cover FX som snart lanseras i Sverige och jag är så glad att man äntligen kan få tag på deras produkter! Enda sedan första gången jag hörde om Cover FX Custom Cover Drops har jag velat testa deras märke. På eventet höll Cover FX’s MUA en presentation, berättade om företaget, produkterna, idén, osv.

Cover FX är ett vårdande och hälsosamt makeup märke som har fokuserat på att ta fram basprodukter som ska passa alla hudtyper, hudtillstånd och etniciteter. Om jag inte minns helt fel så hade de 40 olika nyanser på foundations vilket jag tycker är helt fantastiskt och unikt. Deras produkter är dessutom fyllda med aktiva hudvårdsingredienser som hela tiden skyddar och förbättrar huden, några av dessa är antioxidanter (C- & E-vitamin) och Anti-Inflammatoriska ingredienser (Phytosphingosine som är en antibakteriell lipid). Det Cover FX produkter inte innehåller är mineraloljor, parabener, parfymer, gluten och talk.

För mig var det också logiskt hur man hittade sin rätta färg. De har tre olika undertoner, rosa (P pink), neutral (N neutral) och gul (G golden). För att testa vilken underton man själv har kan man prova neutral på käklinjen. Ser den neutrala färgen för rosa ut så är du troligtvis gul i din underton, och om den ser gul ut mot din hud är du troligtvis rosa i undertonen. Sedan har de en färgskala från 0 (som är den absolut ljusaste tonen) till 125 (som är den mörkaste).

Från eventet fick vi med oss ett varsitt Contour Kit och en tillhörande borste. Sedan fick jag hem ett PR paket när jag först ”gick med” i Presskontakterna där jag fick en av Cover FX’s Custom Cover Drops och en highlighter. Det ska bli spännande att testa dessa! Cover Drops kommer jag recensera senare i bloggen när jag testat den under en period!

// Detta är inte ett sponsrat inlägg.//

coverfx2 coverfx3 coverfx4 coverfx5 coverfx7

Kommentera » 1
Sharing :

En reaktion till “NEW: Cover FX”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *